Ikke pitch uten kontroll!

Alle gründere som skal pitche en idé, et produkt, et konsept eller hva det måtte være, må forberede seg godt. Det finnes en rekke tips der ute som går på det å:

  • fokusere på hva som er unikt med din idé eller ditt produkt
  • ha fokus på hvordan produktet løser kundens behov eller problem
  • gjøre analyser og finne ut hva markedspotensialet er
  • etc.

Et godt råd er å «ha kontroll» – noe som ikke alltid er tilfellet (som du vil se i klippet under).

Skal du starte eller driver du et selskap sammen med andre, da er det mye å tenke på. Det må alltid være et fokus på fremtiden, både når det går bra, men også hvis «ting» kanskje ikke fungerer så godt som håpet. En aksjonæravtale bør komme på plass så raskt det lar seg gjøre, slik at man klarer å forholde seg til hverandre på en profesjonell måte.

Eierskapet i et aksjeselskap fremkommer av aksjene som ev. er fordelt. Aksjene gir aksjeeierne både rettigheter og plikter. Aksjonæravtale inngås normalt mellom aksjeeierne i et selskap, og regulerer forholdet mellom dem. Aksjonærene er ikke pliktig til å inngå en slik avtale, men det kan være nyttig. Aksjonæravtalen forplikter de aksjeeierne som underskriver avtalen. Last ned mal for aksjonæravtale her.

Dette klippet kan kanskje gi deg noen gode råd om hva du bør forberede til en pitch – men også hva du ikke bør gjøre.

(Klipp hentet fra YouTube: Dragons’ Den)

Ansattnett.no

Trykk på Facebook-ikonet for å dele på Facebook
Share on facebook
Facebook