Lyst til å starte eget – men vet ikke med hva

Mange går med en gründer i magen, ønsker seg ut av en lite givende jobb – eller vil rett og slett bare gjøre «noe nytt».

Det hele kan være en forvirrende og tung prosess. Noen har for mange idéer, mens andre kanskje ikke har noen. I denne artikkelen skal du få noen tips som muligens kan hjelpe deg på vei.

  1. Tenk over hva slags kompetanse og egenskaper du har – og dersom du vet mer enn andre på noen områder (noe du garantert gjør), så kanskje du kan selge «deg selv»
  2. Når du vet hvilken kompetanse du selv har – som en del andre ikke har, så må du se hvilket behov som finnes der ute «etter din kompetanse»
  3. Gjør en kartlegging med tanke på målgrupper som kan være interessante og potensielle kunder, der du kan bistå med å løse de problemer og utfordringer målgruppen måtte ha
  4. Finn ut hvordan du ønsker å løse målgruppens utfordringer. Det kan være gjennom rådgivning, fysiske kurs, nettkurs, fysisk hjelp til å løse praktiske utfordringer etc.

Hvis du brenner for noe, så må du notere ned hva dette er. Har du ikke kompetansen til å kunne bli selvstendig næringsdrivende basert på det du ønsker å jobbe med – da bør du først fokusere på å skaffe deg litt kompetanse på området. Når det er gjort, så har du større muligheter til å kunne jobbe med noe du faktisk har satt deg inn i – og kanskje kan hjelpe andre med.

Ved å jobbe i en virksomhet som driver med noe av det du ønsker å drive med på egenhånd, kan du skaffe deg nyttig kompetanse og erfaring – noe som kan være mer verdt enn både skole og kurs.

Skriv ned alle dine idéer, ønsker og drømmer. Gå igjennom disse. Stryk de du tror du ikke har noen mulighet for å kunne gjennomføre av en eller annen grunn; at potensialet for inntjening er for lav, risikoen er for høy etc. Til slutt sitter du igjen med et redusert antall idéer, ønsker og drømmer – og med en kortere, mer strukturert og realistisk liste som kanskje enklere vil hjelpe deg på vei i valget.

Ansattnett.no

Trykk på Facebook-ikonet for å dele på Facebook
Share on facebook
Facebook