Anbefalte nettkurs og bøker

Interessert i å lære noe nytt og spennende? Her er en rekke kurs og bøker som vil gi deg innsikt i unik teknologi og nye muligheter!

Bli oppdatert på Tech – Teknologitrendene du bør kjenne til

Synes du det er vanskelig å følge med på den teknologiske utviklingen?
Len deg tilbake i godstolen og skaff deg ny kunnskap ved å lytte til denne presentasjonen.

Presentasjonen vil:

  • hjelpe deg med å få en god oversikt over noen av de viktigste teknologiene pr. nå
  • sørge for at du har god kompetanse i dialog med andre – ved fagdiskusjoner og i strategiarbeid
  • gi deg innsikt og forståelse for fremtidens teknologi (hvis du trenger faglig påfyll når investeringer og valg skal tas)
  • hjelpe deg med å se hva din egen virksomhet kan gjøre for å benytte ny teknologi til analyser, digitalisering, effektivisering, kostnadsbesparelser, markedsføring og få nye kunder, tilby nye smarte løsninger  m.m.

Bli oppdatert på Tech – Teknologitrendene du bør kjenne til

Gå til kurset/presentasjonen Bli oppdatert på Tech – Teknologitrendene du bør kjenne til.

Cybersikkerhet for virksomheter (nettkurs/onlinebok)

Lær om Cybersikkerhet og få kunnskap gjennom mange interessante og nyttige leksjoner i boka/nettkurset «Cybersikkerhet for virksomheter».

Cyberverdenen vokser som aldri før. Den digitale verden gir oss ikke bare muligheter, men har forandret sterkt det risikobildet på området sikkerhet, for oss alle – både for land og regjeringer, virksomheter og privatpersoner. Et risikobilde hvor cybersikkerhet stadig blir viktigere å ha både oversikt og kontroll over.

Norge er som en rekke andre land svært sårbart. De siste årene har vi sett flere eksempler på spionasje mot en rekke virksomheter. Spionasje med mål om å få tak i sensitiv og kritisk informasjon, enten det er rundt produkter, idéer, militær informasjon, statshemmeligheter, personsensitiv informasjon og lignende. Samtidig er norske virksomheter for dårlige når det gjelder å sikre sensitiv informasjon. Dessverre er cybersikkerhet nedprioritert av både regjeringer verden over, virksomheter i både det private og det offentlige – og ikke minst av privatpersoner. Mange er for naive.

Akkurat derfor er «Cybersikkerhet for virksomheter» noe både ledere og ansatte trenger for å forstå trusselbildet samfunnet og virksomheter står overfor. Gjennom denne boka, så sikres din virksomhet god oversikt og får de viktigste tipsene for å forbedre sikkerheten i egen virksomhet.

Den digitale boken / nettkurset inneholder 20 leksjoner for selvstudie (lesing) og er nå lansert som en onlineversjon (tilgjengelig kun via nett, men ikke i nedlastbast format).

Cybersikkerhet-for-virksomheter

Les mer om boka Cybersikkerhet for virksomheter.

OSINT – Open source intelligence

Nå har du en unik mulighet til å lære om OSINT (Open Source Intelligence: Frikildeetterretning / Åpen Kildekode Etterretning).

Enorme mengder data ligger tilgjengelig i offentlige kilder på Internett – noe som gir både muligheter og utfordringer. Muligheter for de virksomhetene som ønsker å sikre og trygge samfunnet, og utfordringer for eierne av dataene med tanke på kriminelle (med onde intensjoner).

I denne boka får du presentert flere sider av OSINT – og gjennom relevante eksempler fra virksomheter som aktivt bruker OSINT i det daglige, så vil du lære om hvordan flere aktører jobber med dataene som finnes der ute.

OSINT – Open source intelligence

Les mer om boka OSINT – Open source intelligence.

Du er sjef over ditt eget liv – Personlig utvikling for unge

Du Er Sjef Over Ditt Eget Liv, er en bok og en videopresentasjon (du får tilgang til begge deler) som skal hjelpe unge (ungdom og unge voksne) i det ofte utfordrende livet med mange vanskelige valg, usikkerhet, det å føle at man ikke passer inn, at valg vil gi konsekvenser og at man i tidlig alder bør tenke på fremtiden. En bok inkl. en videopresentasjon som også tar utgangspunkt i egne erfaringer, hvor man selv skulle ønske at man visste mye mer i ung alder – slik at man kunne ha vært bedre forberedt på livet.

Du Er Sjef Over Ditt Eget Liv

Les mer om boka og videopresentasjonen Du er sjef over ditt eget liv.

GründerTotal – Det du må kunne for å drive eget (web og digitale tjenester)

En perfekt startpakke for gründere, nye og allerede etablerte virksomheter, studenter og andre som ønsker å lære mer om web og digitale tjenester. I dette nettkurset lærer du om de viktigste temaene som er nødvendig for å komme i gang og lykkes på nett!

Enten du allerede har startet en egen virksomhet, bistår andre virksomhetseiere eller planlegger å starte din egen virksomhet, så er dette kurset gi deg nyttig og viktig kunnskap.

Grundertotal-nettkurs

Les mer om nettkurset GründerTotal.

RPA – Robotic Process Automation

Hvordan endrer RPA måten vi jobber på? Dette introkurset gir deg viktige fakta for å forstå RPA, mulighetene med RPA og hvordan du og din virksomhet kan komme i gang med RPA.

Nettkurs i RPA

Les mer om nettkurset i RPA – Robotic Process Automation og bli en av de som forstår hvordan RPA kan være en viktig bidragsyter i Din virksomhet!

Content Management Systemer (CMS) for virksomheter

Det stilles i dag større krav til en virksomhet for å lykkes i et informasjonssamfunn. Informasjonsmengden vokser og mange virksomheter har i større eller mindre grad mistet oversikten over eget innhold. Samtidig bidrar ikke alltid systemene i virksomheten til en effektiv arbeidshverdag. Antall kanaler virksomheter må være synlige i, øker også – noe som krever enda mer av både ansatte og en publiseringsløsning.

Hovedfokuset i denne e-boken vil være nettsider som informasjonskanal, men også som arbeidsverktøy for ansatte (brukere) og redaktører. Boken tar ikke opp tema som hvilke leverandører eller publiseringsløsninger du bør velge til ulike formål, men fokuset er mer generelt på hva du og din virksomhet må vurdere ved anskaffelse av en slik løsning, og hva som er viktig for å lykkes ved innføringen og bruken av et CMS.

CMS for virksomheter

Les mer om boka Content Management Systemer (CMS) for virksomheter.

Webanalyse og Google Analytics – grunnkurs

Det å forstå brukerne er viktig. Hvor kommer de fra (trafikkilder), hvem er de, hva gjør de på nettstedet, hvor lenge er de der etc.

I dette kurset får du også en steg-for-steg veiledning på hvordan du setter opp Google Analytics!

Google Analytics er et kritisk viktig verktøy for innholdsprodusenter, ansvarlige i sosiale medier, bloggere, copywriters etc. Det er et kraftig verktøy som gir deg unik innsikt – og i dette kurset vil du lære hvordan du selv kan finne fram i Google Analytics, bli kjent med viktige begrep – og hva du bør ha et fokus på for å finne de dataene og svarene du ønsker. Smart bruk av Google Analytics bidrar til økte konverteringer og bedre inntjening.

NB! Dette kurset tar for seg Universal Analytics som de fleste bruker i dag. Det har kommet en ny versjon kalt Google Analytics 4 (GA4), og et kurs innen GA4 vil også lanseres innen kort tid. Universal Analytics vil fortsatt være i bruk og samle inn data fra ditt nettsted fram til 1. juli 2023, og grunnprinsippene for webanalyse er i hovedsak de samme – selv om utseendet på dashboardet/panelet er endret m.m.

Kurs i Google Analytics

Gå til kurset Webanalyse og Google Analytics – grunnkurs.